Friday, March 8, 2013

Tips memilih Jubah cantik online


Assalam dan selamat pagi di bulan March 2013 yang bertuah ini,

Suka saya berbicara mengenai Jubah pula kali ini, siapa yang tidak suka memakai JUBAH? Apalagi jika ianya cantik dan selesa.
Pastinya sebahagian besar bersetuju bahawa memakai jubah adalah salah satu pilihan terbaik untuk gadis atau wanita muslimah masa kini.

Jubah cantik pasti menjadi pujaan ramai bukan? Tetapi dalam kita menuju kearah yang cantik sahaja, apa kata kita juga memenuhi kriteria sebenar berpakaian mengikut syariah.

Sangat-sangat suka apabila pelanggan kesayangan mengatakan jubahnya sedap dipakai dan ramai yang memuji beliau kerana dipakai cantik. Sesiapa pun pasti suka dipuji kerana pakaian pilihannya cantik.

Antara tips memilih jubah online~>


1. Pastikan anda memeriksa ukuran jubah yang diberi dengan mengukur jubah biasa yang sedap dipakai oleh anda.

2.Jenis kain~ pastikan jenis kain anda sesuai, selesa dan tips utk lycra pastikan saiznya bersesuaian dengan anda, saiznya mesti lebih dari ukuran biasa.

3.Warna ~ Hitam memang menawan namun warna-warna lain juga tidak kurang cantik dan bergaya jika kena pada tempat dan masa

4. Jenis jubah~ Ada yang suka potongan feminin, ada yang suka A line ata princess cut
Antara yang pol  Princess cut akan membuatkan anda seperti seorang princess kerana kembang yang besar dibawah, amat sesuai bagi anda yang mahu melindungu aset badanmu.

A line berbentul huruf A, sesuaia bagi mereka yang suka "simplicity", bergaya dengan simpla sahaja :)

Selamat mencuba :)

Admin
ElegantlySNUUS {Modest, Muslimah in fashion}”

Like kami di ~
FB page  :
ElegantlySNUUS {Modest, Muslimah in fashion}”
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...